Menu
Privat

Sådan får du din hund til at sove om natten!

Hvorfor gør min hund?

Gør tordenvejr eller fyrværkeri din hund nervøs?

Er det muligt, at de har separationsangst? Bliver de bekymrede, når de hører lyde udenfor? Hvis du tænder for noget musik eller “hvid støj” til din hund, kan det få dem til at føle sig mindre stressede.

Musik har vist sig at lindre stress hos hunde i dyrehjem med mindre gøen, reducerede respirationsfrekvenser og lavere niveauer af stresshormonet cortisol i nyere forskning. Dette burde ikke komme som en overraskelse, da musikens indvirkning på menneskelige følelser er blevet undersøgt i et stykke tid. Musikterapi bruges som en naturlig behandling mod angst og til behandling af søvnproblemer hos mennesker, og det er let at anvende på din hvalp eller voksen hund.

Hvilken slags musik hjælper hunde med at slappe af?

Du kan bruge musik til at hjælpe din hund med at slappe af og føle sig mere fredelig – men hold ud! Visse typer musik har vist sig at være mere afslappende for hunde end andre. Den mest beroligende musik til hunde i krisecentre er reggae og blød rock, men klassisk musik kan også hjælpe rolige hjørnetænder i stressende situationer.

Den mest effektive måde at lindre angst og spænding på er at blande de genrer, der er beskrevet ovenfor. Hunde vænner sig til baggrundsstøj efter cirka 7 dage med den samme type musik og begynder at vise tegn på uro. Skift hvilke stationer du efterlader til din hund, lad ham lytte til Bob Marley, Fleetwood Mac og Mozart, for eksempel. Forebyggende dyrlæge har en række forskellige kæledyrsrelaterede afspilningslister på Spotify. Her er en samling af vores foretrukne Soft Rock for Dogs -numre, der hjælper dit kæledyr med at slappe af:

Der er flere varer på markedet, der indeholder afslappende musik til at hjælpe folk med at slappe af. En sådan enhed er Calmz Anxiety Relief System, der hævder at give akustisk og vibrationsbehandling for at hjælpe hunde med at slappe af. Hvis du ønsker at teste emner som disse, skal du sørge for korrekt at introducere den bærbare højttaler til din hund og holde øje med eventuelle symptomer på stress, der skyldes produktets vibrationer. The Calmz har modtaget blandede anmeldelser. Nogle hundeejere klagede over, at vibrationsmekanismen gjorde deres hund mere urolig, at musikken var for høj til deres hund, eller at selen ikke passede korrekt.

Det skal sige, at det er forskelligt fra hunderacer til hunderacer.

Hvorfor gør din hund?

Er du træt af at din hund gør i løbet af dagen? Eller endda om natten? Du hører måske også brok fra dine naboer? Så vil jeg anbefale, at du læser dette blogindlæg omkring hvorfor din hund gør.
Det er faktisk en helt naturlig adfærd, men når det så er sagt, så kan en hunds gøen være ufattelig frustrerende at høre på, både for dig selv, men bestemt også for andre.

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar